Software gebruiken met meerdere gebruikers

Gebruik van de facturatie software door meerdere gebruikers of meerdere computers

Ja u kunt de software op meerdere PC’s installeren. De software licentie is bedrijf gebonden – niet computer of gebruiker gebonden.

Werken met meerdere computers/gebruikers

Om de software op meerdere PC’s te gebruiken kunt u de database bestand (waarin alle documenten en gegevens in opgeslagen wordt) op een centraal, voor alle computers bereikbare plek zetten. Bijvoorbeeld op een server; of een netwerk schijf; of de map ‘Faktum’ delen op de oorspronkelijk PC.

De database bestand bevindt zich in de map ‘Faktum’ onder ‘Mijn documenten’. U kunt dan het beste de hele map ‘Faktum’ dan op een centrale (voor iedere comuter toegankelijke) plek zetten/verhuizen. Dit is de eerste stap.

Vervolgens kunt u dan op de 2de PC de software van de website downloaden (proef versie download is prima) en installeren. Tijdens de installatie van de software kiest u ‘Gebruik maken van een bestaande database’ waarbij u dan verwijst naar de database bestand in de map ‘Faktum’ die nu op een centraal bereikbaar plek staat.

Meerdere gebruikers TEGELIJK werken in de software

Let op: Met de standaard versie van de software kan er alleen met 1 persoon tegelijk gewerkt worden in de factuur software (wijzigingen aanbrengen & nieuwe documenten aanmaken). Er kunnen wel meerdere personen (en PC’s) gebruik maken van de software, maar helaas niet tegelijk. Hiervoor is er een ‘Multi-User‘ versie van de software beschikbaar.

Multi-User versie

Met de Multi-User versie van de software kunt u met onbeperkte aantal personen tegelijkertijd gebruik maken van de zelfde gegevens/administratie in de factuur software.

Lees hier meer over de Multi-User versie van de software